Noorderlijn

Knip van de Leien - Autoverkeer

Bovenlokaal verkeer

 


Bovenlokaal verkeer sturen we zo veel mogelijk langs de Ring en de Singel. Signalisatie op de Ring leidt het verkeer naar de afrit die het dichtste bij de eindbestemming ligt. Daarvoor gebruiken we de begrippen ‘centrum noord’, centrum-oost en centrum-zuid. Op die manier vermijden we dat verkeer nodeloos het centrum doorkruist.

Neem zeker eens een kijkje op www.slimnaarantwerpen.be. Daar vindt u de vlotste route.

 Download hier de bereikbaarheidskaart

Naar het historisch centrum

bereikbaarheid historisch centrumWie met de wagen in het historisch centrum moet zijn, kan best via de Kaaien rijden. Komt u uit het noorden, dan neemt u op de Ring de afrit Centrum-Noord, 1 Merksem. Komt u uit zuidelijke richting, dan neemt u op de Ring de afrit 'Centrum-Zuid', 5a Zuid. Neemt u de afrit 'Centrum-Oost', 3 Borgerhout, dan rijdt u via de Plantin en Moretuslei. 

 Download hier de bereikbaarheidskaart

Lokaal verkeer

kaart lokaal verkeerTijdens de werken aan het Operaplein is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Leien. De Leien zijn geknipt tussen de Violierstraat en de Maria Theresialei.

Op de Italiëlei blijft verkeer mogelijk. Eerst werken we in het midden van de Italiëlei. Verkeer rijdt dan via de ventwegen. Ter hoogte van de Violierstraat is er een terugdraaipunt voorzien.

Verkeer dat van noord naar zuid moet, rijdt via de Van de Wervestraat en de Quellinstraat. Door het verkeer op andere punten te doseren wordt het verkeer op die as zo vlot mogelijk gehouden.

 Download hier de bereikbaarheidskaart