Noorderlijn

Bereikbaarheid

Tijdens de werken willen we een optimale verkeersdoorstroming realiseren door een doorgang te voorzien met evenveel rijstroken als er na de werken beschikbaar zullen zijn. Dit wil zeggen dat er op de Frankrijklei en de Noorderlaan steeds 2x2 rijstroken beschikbaar zijn en op de Rijnkaai 2x1. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van veilige doorgangen langsheen de hele werf. Het openbaar vervoer blijft ten allen tijde beschikbaar.

Naast de normale wegen met beperkte capaciteit voorzien we ook een aantal alternatieve routes of omleidingen. Hieronder vindt u alvast een overzicht met bereikbaarheidsplannen zodat u weet hoe de verschillende regio's bereikbaar blijven.


OVERZICHT

 

Bereikbaarheidsplannen Noorderleien

Fase vanaf juni 2017

Sinds 5 juni zijn de Leien geknipt tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. De ingreep heeft een grote impact op het verkeer. U leest alles over de bereikbaarheid van de Noorderleien in de omgeving van de knip op www.noorderlijn.be/knip.

 

Bereikbaarheidsplannen Eilandje

Fase 2 vanaf 17 oktober 2016

De werken op het Eilandje zijn in mei 2016 van start gegaan. Tijdens de eerste fase voerde de aannemer rioleringswerken uit en werkte hij aan de definitieve rijweg. Intussen is de tweede fase gestart: de werken aan de trambaan en het nieuwe fietspad op de Rijnkaai. Hieronder vindt u de bewonersbrieven van fase 1 en 2  met alle bereikbaarheidsinfo. U kunt de bereikbaarheidsplannen voor fase 2 ook apart downloaden. 

 

Verkeersbewegingen Lokaal verkeer Fietsroutes en Openbaar Vervoer
Omleidingsplan (Londenbrug) Infobrief fase 2  Infobrief december 2016
 

Londenbrug

De Londenbrug is tot september 2017 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Voetgangers en fietsers

  • Voetgangers en fietsers maken sinds 14 februari gebruik van een tijdelijke brug over het Verbindingsdok

Autoverkeer

  • Verkeer uit het noorden met bestemming kaaien, volgt een alternatieve route via de Straatsburgbrug. Brouwersvliet is eveneens een alternatieve route voor de Londenstraat.

 

Bereikbaarheidsplannen Noorderlaan

Fase 2 vanaf juni 2017

De Noorderlaan wordt helemaal heraangelegd. Intussen rijdt de tram door naar de nieuwe Park & Ride Luchtbal ter hoogte van het kruispunt met de Ekersesteenweg. Verder is ook de definitieve rijbaan richting Ekeren klaar. Tijdens de tweede fase van de werken is de aannemer gestart met de heraanleg van de rijbaan langs de kant van de bedrijven.  Via speciale in- en uitritten blijven de handelaars steeds bereikbaar.

Hieronder vindt u bereikbaarheidsfiches met de huidige verkeerssituaties.


Verkeersbewegingen

Bereikbaarheid P+R en Havana-site

 

Omleidingsroutes De Lijn

Via de website van De Lijn  kan u op de hoogte blijven van de laatste omleidingsroutes. Daar hebben ze een aparte webpagina opgestart met informatie over de Noorderlijn en de alternatieve routes die de bussen/trams volgen.

Verder biedt De Lijn ook nieuwsbrieven met de laatste updates specifiek voor uw lijn. Mocht er een tijdelijke omleiding zijn, krijgt u de nodige informatie meteen in uw mailbox.

Slim naar Antwerpen

Sinds het voorjaar van 2016 zijn er heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen bezig. Natuurlijk blijft Antwerpen steeds bereikbaar, maar afhankelijk van wanneer en waarom u in de stad moet zijn, kan het ene vervoersmiddel al 'slimmer' zijn dan het andere.

Bekijk dus op de website hoe u Slim naar Antwerpen kan komen.