Noorderlijn

Waar werken we nu?

Werken Noorderlijn

Werken Noorderleien

Momenteel werken we aan de oostzijde van de Leien (kant De Keyserlei). De aannemer legt hier de tramtunnel aan die aansluiting geeft op het premtrostation Opera. Het autoverkeer rijdt langs de westzijde (kant Meir) over 2x2 rijstroken. Fietsers en voetgangers kunnen veiig langsheen de werfzone en het openbaar vervoer blijft bediend. De aansluiting van de Maria-Theresialei en van de De Keyserlei is niet meer toegelaten voor het autoverkeer.

Klik hier voor een algemene tijdslijn voor de werken aan de Noorderleien.

Klik hier voor meer bereikbaarheidsinfo.

 

Werken Eilandje

Sinds oktober werkt de aannemer aan de trambaan op de Rijnkaai. Autoverkeer rijdt nu over de nieuwe rijweg. Voor fietsers is er een tijdelijk fietspad voorzien achter de waterkeringsmuur. Voetgangers kunnen gebruik maken van het voorlopig voetpad langsheen de zijde van de stad.  De Londenbrug is ondertussen afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er wel nog gebruik van maken. De Londenbrug blijft afgesloten tot september 2017.  

Klik hier voor een algemene tijdslijn van de werken op het Eilandje.

Klik voor meer bereikbaarheidsinfo.


Werken Noorderlaan

In de eerste deelfase van de werken op de Noorderlaan pakken we de kant van de Luchtbal aan. Het autoverkeer rijdt dan aan de westkant (kant van de haven) over twee rijstroken in de beide richtingen. Voor fietsers en voetgangers zijn er veilige doorgangen voorzien langsheen de werf. Intussen rijdt tram 6 op de nieuwe infrastructuur tot aan de stelplaats van De Lijn, maar nog niet tot aan de Havanasite.

Klik hier voor een algemene tijdslijn voor de werken aan de Noorderlaan.

Klik hier voor meer bereikbaarheidsinfo.

 

Aansluitende werken

IJzerlaan

Aan de IJzerlaan wordt de weg volledig heraangelegd en graaft de aannemer het IJzerlaankanaal. Meer informatie over de werken aan de IJzerlaan kan u terugvinden op www.ijzerlaan.be. U kan zich er ook inschrijven op de nieuwsbrief met werfinformatie specifiek voor de IJzerlaan.

Cadixwijk

De Cadixwijk is een minder bekend en gevarieerd deel van het eilandje, waar vandaag nog maar een paar honderd mensen wonen. De stad wil van deze buurt een nieuwe woonwijk aan het water maken voor iedereen. Klik hier voor meer informatie over de ontwikkeling van de Cadixwijk.