Bereikbaarheid Noorderleien

We vernieuwen de Noorderleien van gevel tot gevel in dezelfde materialen als de Zuiderleien. De werken zijn opgesplitst in twee grote fases, voor en na de knip van de Leien. Er blijft autoverkeer mogelijk op twee rijstroken in elke richting. Enkel in de zone van de knip onderbreken we het autoverkeer voor de aanleg van het Operaplein, de autotunnels, ondergrondse parking en de renovatie van het premetrostation.

Bereikbaarheid voetgangers en fietsers

Fietsers en voetgangers op de Italiëlei gebruiken de nieuwe voet- en fietspaden op de Italiëlei. Enkel de zone tussen de Korte Winkelstraat - Kipdorpbrug en Violierstraat - Fr. Rooseveltplaats is nog niet vernieuwd.

Download hier de bereikbaarheidskaart (.pdf) - datum: 16 september 2019


Bereikbaarheid autoverkeer

Omgeving Italiëlei

De Italiëlei is bijna helemaal vernieuwd. Enkel de zone tussen de Korte Winkelstraat - Kipdorpbrug en de Violierstraat - Fr. Rooseveltplaats moet nog vernieuwd worden. 

Momenteel zijn er volgende gewijzigde verkeerssituaties:

  • De Violierstraat is enkelrichting naar de Leien toe. Autoverkeer uit de Osystraat moet verplicht via de Violierstraat naar de Leien. Fietsers mogen in twee richtingen fietsen.
  • De Van Maerlantstraat is voorbehouden voor het busverkeer richting Noorden. Een bussluis ter hoogte van het kruispunt met de Violierstraat moet ander verkeer verhinderen.
  • De Pijlstraat is enkelrichting van de Van Stralenstraat richting de Osystraat alsook enkelrichting van de Van Stralenstraat richting het De Coninckplein.
  • Vanuit de Ellermanstraat moet autoverkeer verplicht rechtsaf richting de Noorderplaats. 

Download hier de bereikbaarheidskaart (.pdf) - 8 oktober 2019


Bovenlokaal autoverkeer

Tijdens de knip is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk over de Leien tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. Bovenlokaal verkeer sturen we zo veel mogelijk langs de Ring en de Singel. Signalisatie op de Ring leidt het verkeer naar de afrit die het dichtste bij de eindbestemming ligt. Daarvoor gebruiken we de begrippen ‘centrum noord’, centrum-oost en centrum-zuid. Op die manier vermijden we dat verkeer nodeloos het centrum doorkruist.

Neem ook eens een kijkje op www.slimnaarantwerpen.be voor de slimste route.