Fasewissel werken Tunnelplaats

Tunnelplaats
- 5 Jun 2018

Op 6 juni gaat de volgende fase van start op de Tunnelplaats met de aanleg van het eerste deel van Ankerrui noord. Op dat moment is er terug één rijstrook beschikbaar op Ankerrui zuid, richting Leien.

Wat wijzigt er op de Ankerrui-Zuid?

Bij de start van fase 2 is er één rijstrook op Ankerrui zuid, richting Leien, terug open voor het verkeer. Op dat
moment start de aanleg van de voetpaden en het gebied rond de Stijfselrui en de Rijnpoortvest. Begin juni is het eerste deel van Ankerrui zuid, van aan de Waaslandtunnel tot aan het voetpad, klaar. Op dat moment is er terug één rijstrook beschikbaar richting Italiëlei. De aannemer werkt tijdens fase twee verder aan de aanleg van de voetpaden en de zone rond de Stijfselrui en Rijnpoortvest. Het fietspad is dan reeds voorzien van een eerste laag asfalt zodat fietsers en voetgangers via het fietspad richting Leien kunnen. Ook de huizen en handelszaken blijven steeds bereikbaar.

Klik hier voor een bereikbaarheidsplan van de Ankerrui

Wat wijzigt er op de Ankerrui-Noord?

Begin juni starten de werken op het eerste deel van Ankerrui noord, met de aanleg van de rijweg richting Waaslandtunnel. Het autoverkeer kan steeds via de reeds vernieuwde zuidelijke hoofdrijbaan de tunnel bereiken. Het is op dat moment niet meer mogelijk om via de Tunnelplaats door te rijden naar de Oude Leeuwenrui, richting Scheldekaaien.

Bereikbaarheid

  • De Waaslandtunnel blijft bereikbaar. Verkeer vanuit de stad beschikt over één rijstrook richting tunnel. Verkeer vanop Linkeroever beschikt na de tunnel over twee rijstroken richting Leien.
  • Er is 1 rijstrook beschikbaar op Ankerrui zuid richting Italiëlei.
  • Geen doorsteek meer mogelijk vanop de Tunnelplaats naar Ankerrui noord. Verkeer vanuit het noorden kan via de Koeikensgracht Ankerrui noord bereiken. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Paardenmarkt en het Hessenplein Ankerrui noord bereiken
  • Garages zijn enkel bereikbaar voor 7 uur ‘s ochtends en na 17 uur ‘s avonds. Wanneer de garages kortere periodes niet toegankelijk zijn, door de aanleg van riolering of bestrating, brengen we u op voorhand op de hoogte.
  • De Stijfselrui en Rijnpoortvest zijn beide doodlopend, verkeer in beide richtingen is toegelaten.